Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wil voor maximaal twee jaar zo’n dertig woonunits plaatsen aan de Kruisbessestraat in Krabbendijke. Die zijn voor de ouderen van zorgcentrum Ter Weel die moeten verhuizen voor de nieuwbouw van het complex. Het trapveldje op de beoogde locatie wil het college tijdelijk verhuizen naar de rand van de wijk Rozeboom.

Woningcorporatie R&B Wonen wil 86 verouderde zorgappartementen aan de Willem Kosterlaan slopen en 34 appartementen en een ontmoetingsruimte terugbouwen.

Hoewel dit plan nog geen groen licht heeft - zo moet de gemeente het bestemmingsplan wijzigen - is er al nagedacht over het tijdelijk elders onderbrengen van de bewoners. Het gaat om mensen die nog zelfstandig wonen en eventueel zelf zorg inkopen.

De 5000 vierkante meter grote locatie aan de Kruisbessestraat is voor de woonunits volgens de gemeente en Ter Weel de meest geschikte plaats. “Het trapveldje wordt veel gebruikt, maar we zoeken voor de kwetsbare ouderen een locatie zo dicht mogelijk bij het hoofdgebouw van Ter Weel”, legt wethouder Jaap Sinke uit.

“Voor de jeugd leggen we een nieuw trapveld aan bij de Rozeboom.” Sinke verwacht niet dat de toekomstige omwonenden hiervan overlast ondervinden, omdat er een sloot tussen de woningen en het veld ligt. “Over het trapveldje aan de Kruisbessestraat krijgen we ook geen klachten.”

Voordat de bouw zou kunnen beginnen, moet de gemeente het bestemmingsplan wijzigen. Deze procedure duurt zo’n jaar. Ook de bouw van de nieuwe appartementen en ontmoetingsruimte duurt zo’n jaar, verwacht Sinke.