De leerlingen van Zwemschool Uniek kunnen vanaf 2 juli niet meer terecht in het zwembad van mytylschool De Sprienke. De directeur van De Sprienke heeft de samenwerking met de zwemschool gestopt wegens een forse betalingsachterstand.

Dat schrijft directeur Hans Willemstein in een brief aan de ouders en de zwemschool.

In de brief schrijft Willemstein dat "na herhaalde oproepen de betalingsachterstand niet is ingelost". Om die reden rest er volgens hem "niets anders dan de samenwerking te stoppen".

Aandeelhouder van Zwemschool Uniek Hans Korsten zegt tegen PZC dat hij de situatie betreurt, maar erkent dat er sprake is van een flinke huurachterstand. Volgens Korsten zou er betalingsachterstand zijn van vier maanden, wat neerkomt op zo’n twaalfduizend euro. Daarnaast zegt de aandeelhouder tegen de regionale krant dat er mogelijk een faillissement dreigt voor de zwemschool.  

Reactie zwemschool

In een reactie op Facebook reageert Uniek naar eigen zeggen "met verbazing" op de brief van directeur Willemstein. De zwemschool zegt "vol onzekerheid" te zitten over de situatie, maar laten ook weten gezien de omstandigheden "alle begrip" te hebben voor het besluit van de schooldirecteur.

Zwemschool Uniek biedt op verschillende locaties in Zeeland en Noord-Brabant zwemles aan. Wat er met de leerlingen van de locatie Goes gaat gebeuren, is niet bekend.