Een 14-jarige jongen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden aan de Geschieresweg in Aagtekerke wegens het stelen van een landbouwvoertuig. De tiener uit Middelburg had daarnaast ook behoorlijk wat schade aangericht op het erf van de eigenaar.

De man uit het Zeeuwse dorp werd rond 0.30 uur wakker wegens een enorm kabaal op zijn erf. Eenmaal buiten trof hij een tiener aan die in zijn landbouwvoertuig reed, meldt de politie zondag.

De eigenaar riep de jongen direct op om uit het voertuig te komen, maar de tiener gaf geen gehoor. Op een gegeven moment deed de jongen een poging om op de eigenaar af te rijden. De tiener maakte een bocht, maar dat ging nauwelijks omdat de auto van de melder in de weg stond.

De 14-jarige jongen had het voertuig niet goed onder controle, waardoor hij een hekwerk en enkele staldeuren raakte. De eigenaar heeft de tiener uiteindelijk uit het voertuig getrokken en bij hem gehouden tot de politie arriveerde.

Aangifte

Eerder is ook al een landbouwvoertuig weggenomen van de man. Mogelijk is dezelfde jongen daar verantwoordelijk voor. De eigenaar van het voertuig heeft aangifte gedaan tegen de tiener.