De politie heeft vrijdag bij een integrale controle in Walcheren 34 bekeuringen uitgeschreven. Deze waren onder meer voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs, onverzekerde voertuigen, rijden onder invloed, door rood rijden, bellen in de auto en onverzekerd rijden.

Tussen 13.30 en 20.00 werden in Vlissingen, Veere en Middelburg voertuigen gescand met ANPR camera's. Deze scant kentekens. Als er aanleiding toe was, werden voertuigen naar het parkeerterrein aan de Sportweg in Vlissingen uitgebreid gecontroleerd. 

Met ruim 140 voertuigen was justitieel, strafrechtelijk of fiscaal iets niet in orde. Bij de belastingdienst werd een bedrag van €21.000 per pin voldaan.

Ook is er beslag gelegd op 28 voertuigen, waarvan er 18 weggesleept zijn omdat de eigenaar de belastingschuld niet direct kon voldoen.

Nog 10 andere voertuigen moeten binnen vier weken hun schuld betalen, anders wordt hun voertuig alsnog in beslag genomen. Een eigenaar heeft een naheffing van €1.500 gekregen vanwege het onterecht rijden met een buitenlands kenteken.

Boetes

De politie inde ook nog een €1.200 aan openstaande boetes. Een bestuurder kreeg een Educatieve Maatregel Gedrag wegens asociaal rijgedrag. 

Orionis Walcheren gaat bij zeven mensen nader onderzoeken of zij recht hebben op de uitkering die zij krijgen. Ook Orionis inde €1.000 aan openstaande vorderingen. De deurwaarders van de Samenwerking Belastingen Walcheren en Schouwen-Duiveland inde ook nog eens bijna €9.500.