Ook raadslid Bert van Halderen (VVD) mag aan de slag als wethouder in de gemeente Veere. Het extra onderzoek naar de integriteit van Van Halderen is afgerond.

De onderzoekers van Berenschot zien "geen beletsel" voor de benoeming van Van Halderen. Bij de zogenoemde integriteitstoets van het onderzoeksbureau kwamen geen signalen van niet-integer gedrag aan het licht.

De burgemeester van de gemeente Veere kreeg op de dag van de benoeming van de wethouders een signaal van niet-integer gedrag van een van de kandidaten. De onderzoekers van Berenschot hebben onderzoek gedaan naar dat signaal. 

De melding die binnen kwam ging over contact dat Van Halderen had met een medewerker van de gemeente Veere. Hij vroeg de medewerker om te achterhalen welke aannemers bestratingswerkzaamheden in de gemeente Veere uitvoerden. Van Halderen wilde de aannemers vragen of er straatstenen over waren gebleven die hij zou kunnen kopen om in zijn tuin te gebruiken.

Berenschot heeft na het onderzoek vastgesteld dat Van Halderen zich niet schuldig heeft gemaakt aan bevoordeling, belangenverstrengeling of schending van de gedragscode. Wel had Van Halderen zich volgens Berenschot transparanter moeten opstellen.