Jaren is het leegstaande GAK-gebouw in de Van de Spiegelstraat in Goes een doorn in het oog geweest van veel Goesenaren. "Goes heeft niet zoveel lelijke plekken, maar dit stond zeker in de top drie", zegt wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes. Hij is dan ook blij dat er eindelijk een plan is voor de locatie in hartje Goes.

Sven Lavrysen van Carédo Comfortwonen wil het kantoor laten slopen en er een nieuw gebouw met 35 woningen realiseren. Op de begane grond krijgt het pand een maatschappelijke invulling.

Muziekschool

Tegelijkertijd moet de Villa, de voormalige locatie van de Zeeuwse Muziekschool ernaast, worden gerestaureerd en omgetoverd tot vijf woningen en een huiskamerbrasserie. Het plan van Lavrysen behelst verder de ontwikkeling van het KPN-gebouw dat weer naast de Villa ligt. Dat moet plaats gaan bieden aan 45 woningen.

Lavrysen heeft onlangs aangekondigd ook de Meestoof aan de Oosthavendijk in Wilhelminadorp te ontwikkelen tot comfortwoningen. Verder heeft hij plannen in Yerseke, Middelburg en Hulst.

50-plussers

Volgens hem biedt zijn concept antwoord op de groeiende vraag naar woningen voor 50-plussers. Zij kunnen in de appartementen gaan wonen als ze nog vitaal zijn. "De huizen zijn echter al geschikt gemaakt voor elke vorm van zorg aan huis, van wmo tot palliatieve zorg met uitzondering van vergevorderde dementie", aldus Lavrysen.

De comfortwoningen zijn compleet, duurzaam en luxueus afgewerkt. Carédo werkt samen met CuraeVitel.