In de Oosterschelde bij Krabbendijke bereidt Tennet de aanleg van een werkeiland voor. Nadat omwonenden van de transportroute voor het zand bezorgdheid uitten over de veiligheid en overlast, is de route aangepast. Dat maakt Tennet donderdagmiddag bekend.

De nieuwe route voor de vrachtwagens met zand loopt van afslag 33 van de snelweg A58 via de N673, Olzendedijk, Koksedijk, Inundatieweg, Kruisweg, Windgat, Platte Bank, mast 1084 en vice versa.

'De alternatieve route ontziet alle dorpskernen in de omgeving', schrijft Tennet donderdag in een brief aan omwonenden van zowel de oorspronkelijke als nieuwe route.

Over de eerste route ontving de beheerder van het landelijke hoogspanningsnet zorgen uit Oostdijk, omdat de route door het dorp liep. Inwoners vreesden voor onveilige verkeerssituaties en overlast.

De nieuwe route, via afslag 33 bij Yerseke en de Olzendedijk, is samen met de gemeente Reimerswaal, waterschap Scheldestromen en de aannemer bepaald. 'Deze route was eerder niet mogelijk, omdat in dezelfde periode het waterschap werk uitvoert op deze route', laat de gemeente Reimerswaal donderdag weten. 

Oplossing

Samen met waterschap en gemeente heeft Tennet een oplossing gevonden, zodat deze route toch gebruikt kan worden. 'Door een aantal dagen het werk van het waterschap stil te leggen is het mogelijk om de transporten en werkzaamheden te combineren.'

Tot waarschijnlijk eind september rijden er vrachtwagens af en aan voor het zandtransport. Het zand wordt ingeladen bij het depot bij Rilland, aan de oostkant van het in aanbouw zijnde hoogspanningsstation. Tijdens de bouwvak rijden er geen trucks. 

Vanaf het werkeiland wil Tennet - als dit plan groen licht krijgt - buitendijks in de Oosterschelde een hoogspanningsmast bouwen.

Klik hier voor meer informatie.