De komende maanden voert de provincie Zeeland op verschillende locaties werkzaamheden uit aan de N289 (Oude Rijksweg) bij Kruiningen. Na de bouwvak begint de aanleg van een ovale rotonde (ovonde).

Maandag 18 juni beginnen de asfalteringswerkzaamheden. De week erna gaat de T-aansluiting tussen de Oude Rijksweg en Zanddijk op de schop. Na de bouwvak volgt de aanleg van de ovonde.

Het wegdek van de Oude Rijksweg krijgt tussen aansluiting 33 en de Stationsweg bij bedrijventerrein Nishoek een nieuwe laag asfalt. Hiervoor gaat de weg vanaf 18 juni drie avonden en nachten dicht tussen 19.00 en 7.00 uur.

Het verkeer tussen Kruiningen en Krabbendijke en Goes en Yerseke wordt omgeleid via de Goversweg, Stationsweg en Zanddijk. Overdag is de weg open voor het verkeer. Er geldt dan wel een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur.

T-aansluiting

Op maandag 25 juni begint het aanpassen van de T-aansluiting tussen de Oude Rijksweg en Zanddijk.

Op deze kruising verandert de voorrangssituatie. Verkeer dat de route tussen de N289 en Zanddijk volgt, heeft straks voorrang op het verkeer vanuit het zuidelijke deel van de Zanddijk. Dit zou volgens de provincie de doorstroom op de route verbeteren.

De aanpassing van de T-aansluiting duurt vier weken. Vanwege dit werk is de T- aansluiting van maandag 25 juni tot en met vrijdag 20 juli afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid.

Ovonde

De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen wordt volgens de provincie een stuk veiliger. Ze vervangt het kruispunt van de Oude Rijksweg met de Burgemeester Elenbaasstraat en Goversweg door een ovonde. "Hiermee kan het doorgaande verkeer op de Oude Rijksweg goed doorstromen. Ook voor fietsers is het een grote verbetering."

De aanleg van de ovale rotonde duurt zes weken, van maandag 13 augustus tot en met vrijdag 21 september.

Drie fases

De ovonde wordt in drie fases aangelegd. Per fase geldt een andere omleidingsroute. De aansluitingen van de Burgemeester Elenbaasstraat en Goversweg op de N289 worden tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Verkeer tussen Kruiningen en de N289 kan via de Sluisweg of Stationsweg rijden.