De politie heeft de laatste weken meerdere acties uitgevoerd tegen drugsoverlast in het centrum van Vlissingen.

Dat meldt politieteam Walcheren vrijdag. Het team kreeg tijdens de acties hulp van de flexteams van Zeeland en Markiezaten en van meerdere wijkagenten.

Eind mei schreven agenten zes bekeuringen uit voor mensen die overlast veroorzaakten. Vijf dronken alcohol op straat en één iemand probeerde softdrugs te slijten aan toeristen. Iemand die zonder rijbewijs op een scooter reed kreeg ook een boete.

Verder hield de politie één persoon aan die drugs verkocht aan Duitse toeristen. Hij werd naar Torentijd gebracht.

Cocaïne

Op 1 juni gebeurde hetzelfde met twee andere drugsdealers. Er werd iemand aangehouden die cocaïne en heroïne op zak had en er kreeg opnieuw iemand een boete die drugs wilde verkopen aan toeristen.

Ook werden er op deze meerdere bekeuringen uitgedeeld vanwege het overtreden van verkeersregels.

Vlucht

Donderdag vond een derde actie plaats. Agenten wilden twee vermoedelijke drugsdealers aanhouden, die vervolgens op de vlucht sloegen. Een van hen botste tegen een vrouw in een rolstoel, die hierdoor gewond raakte. Zij mocht na een behandeling in het ziekenhuis naar huis. Beide mannen zijn opgepakt en zitten vast in Torentijd in Middelburg.

Na de achtervolging is een man aangehouden die drugs wilde verkopen aan Duitse toeristen.

Hardnekkig

Vlissingen kampt al langer met overlast van drugsdealers en -gebruikers in het centrum. De gemeente en politie hebben na protesten van bewoners al meerdere keren maatregelen genomen om het een halt toe te roepen, maar de overlast is hardnekkig.