De Cultuurwerf stopt met haar programmering in poppodium De Piek in Vlissingen. Het bestuur laat donderdag weten ''geen serieus toekomstperspectief'' meer te zien voor het openhouden van een professioneel poppodium.

 

''Nu de gemeente Vlissingen ons reddingsplan terzijde heeft geschoven gaan we De Piek niet nog een jaar openhouden'', schrijft het bestuur in een persbericht.

De Piek opende 45 jaar geleden haar deuren. In 2014 besloot de gemeenteraad van Vlissingen de subsidie voor het podium in vier jaar tijd af te bouwen tot nul euro. ''In de afgelopen jaren hebben we meerdere malen aangegeven dat dit het einde van De Piek betekent.''

De Cultuurwerf overlegde met verschillende partijen over een oplossing. Afgelopen najaar liet de Cultuurwerf op verzoek van het college van B&W van Vlissingen een businessplan maken voor het poppodium zonder structurele subsidie van de gemeente. ''Tot onze grote teleurstelling werd dit plan afgewezen door de gemeente Vlissingen.''

Geen toekomstperspectief

De gemeente Vlissingen stelt nog tot 1 juli 2019 subsidie beschikbaar, maar de Cultuurwerf ziet er zonder toekomstperspectief geen heil in om het poppodium nog een laatste jaar open te houden.

De laatste activiteit die Cultuurwerf houdt in De Piek is 'Nachtstroom' tijdens Festival Onderstroom op vrijdag 6 en zaterdag 7 juli.