Op initiatief van De Zeeuwse Connectie is maandag een overkoepelend platform voor Zeeuwse vacatures en stages van start gegaan.

Op de Zeeuwse Vacaturebank zijn alle vacatures en stageplaatsen in de provincie te vinden. "Zonder centrale plek is het voor Zeeuwse werkgevers extra lastig om de juiste mensen te vinden, zeker op het gebied van HBO en WO", zegt De Zeeuwse Connectie.

"Andersom is het voor werkzoekenden lastig om de juiste vacature te vinden, omdat het vacature-aanbod verspreid over veel locaties wordt aangeboden."

Mismatch

De initiatiefnemer denkt dat de site de oplossing is om de mismatch uit de wereld te helpen. De focus ligt op vacatures op HBO- en WO-niveau. De Zeeuwse werkgevers kunnen gratis vacatures plaatsen.

Grote namen als Adrz Medisch Centrum, Schipper Groep, Roompot Vakanties en Maxxton doen mee. De initiatiefnemers doen een oproep aan alle werkgevers om mee te doen.

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim 10.000 hoger opgeleide Zeeuwen, die binnen en buiten Zeeland werken en hen met elkaar in verbinding brengt,