Parkeren aan de Zeemanserve in de binnenstad van Vlissingen mag vanaf volgende week twee uur in plaats van een uur. 

Het Vlissingse college van burgemeester en wethouders voert deze verlenging in na reacties van de gemeenteraad, ondernemers en inwoners. Zij vinden het gastvrijer wanneer er langer geparkeerd kan worden aan het Zeemanserve. 

Een van de regels was een maximale parkeerduur van een uur op het Zeemanserve. Dat stimuleert volgens de gemeente doorstroming bij de parkeerplaatsen in de straten en biedt daardoor meer parkeergelegenheid aan kortparkerende bezoekers. Ook dirigeert het langparkeerders naar de parkeergarages.

Vanwege de vele reacties op deze maatregel heeft het college van burgemeester en wethouders de parkeerduur verlengd naar twee uur.

Motie

In maart diende de gemeenteraad een motie in om de parkeertijd te verruimen naar drie uur. In april dienden enkele gemeenteraadsfracties hiervoor ook een initiatiefvoorstel in. Deze verlenging voert het college vooralsnog niet in, omdat dit het nieuwe parkeerbeleid ondermijnt, liet wethouder Josephine Elliott woensdag weten.

De gemeente moet de parkeerautomaten aan het Zeemanserve aanpassen om het maximaal twee uur parkeren mogelijk te maken. Dit gebeurt volgens een gemeentewoordvoerder uiterlijk dinsdag 22 mei.