De Reimerswaalse coalitiepartijen - SGP, Leefbaar Reimerswaal en de PvdA - zijn vrijdagavond tot een coalitieakkoord gekomen. De titel van het akkoord luidt 'Verbinding, als kompas voor de toekomst'. 

In het coalitieakkoord staat onder meer dan Reimerswaal een zelfstandige gemeente wil blijven en dat de wethouders in de kernen om de tafel gaan met de inwoners.

''De gemeentelijke handhaving wordt verbeterd en verscherpt'', staat in het plan. Op het gebied van wonen zetten de coalitiepartijen zich in voor de instandhouding van de bestaande scholen, bibliotheekvoorzieningen en sportvelden. ''Wij streven naar meer groen en bomen in de kernen.''

Na het vernieuwen van het centrum van Krabbendijke volgt het centrum van Rilland, staat in het akkoord. Daarna is Yerseke aan de beurt.

Wethouders

De SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA zijn samen goed voor twaalf van de negentien zetels in de gemeenteraad van Reimerswaal.

Met deze coalitievorming krijgt het college van burgemeester en wethouders naar verwachting twee nieuwe wethouders: Dirk Verburg is de kandidaat namens Leefbaar Reimerswaal en Kees Verburg is vanuit de PvdA naar voren geschoven. Voor de SGP is de huidige wethouder Jaap Sinke de kandidaat.

Uitstraling

Bedrijventerrein 'De Poort' in Rilland verdient wat de coalitiepartijen betreft een betere uitstraling, evenals de winkelcentra in de kernen.

Voor de aanpak van de winkelcentra willen de partijen een beroep doen op burgerparticipatie. ''Ten aanzien van de zondagsopenstelling van winkels, ondernemingen en accommodaties wordt het huidige beleid voortgezet.''