De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen opgepakt nadat zij aan de Meanderlaan in Middelburg op heterdaad werden betrapt op het stelen van benzine uit een auto.

Het gaat om een 18-jarige man uit Vlissingen en een 19-jarige man uit Middelburg, meldt de politie vrijdag.

Nadat de politie een melding kreeg van de diefstal, zagen de dienders ter plaatse een witte Volkswagen geparkeerd staan. De 18-jarige Vlissinger zat in de auto, terwijl de 19-jarige man rond het voertuig liep.

Toen ze werden aangesproken verklaarde de man uit Middelburg dat ze problemen hadden met de brandstofleiding en onderweg benzine verloren. De politie geloofde daar niets van en besloot een kijkje te nemen in de auto. Daar zagen ze dat er bij de vulopening geknoeid was met benzine.

Geopende tankklepjes

Daarnaast rook het rond de auto naar benzine en werden er slangen en handpompjes gevonden. Ook stonden er in de buurt twee auto’s met geopende tankklepjes.

De eigenaar van een van de auto's verklaarde later aan de politie dat zijn tank voor driekwart vol zou moeten zijn. Na een check bleek er nog maar een kwart van de benzine in het voertuig te zitten. Daarop zijn de twee mannen aangehouden en is het voertuig van het duo in beslag genomen.

Geldboete

De Middelburger kreeg een strafbeschikking van 500 euro en moest hij 140 euro schadevergoeding betalen. De zaak tegen de jongste verdachte is geseponeerd, omdat hij niet had deelgenomen aan de diefstal.