Het organisatiecomité van de Delta Ride for the Rose heeft in een brief commandant Jeff Mac Mootry, alle mariniers en medewerkers van de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn uitgenodigd om mee te doen aan de fietstocht voor KWF.

De Delta Ride for the Roses vindt plaats op zaterdag 9 juni vanuit Goes en zondag 10 juni vanuit Terneuzen. "Bij uw medewerkers bestaat naar verluidt weinig animo om naar Zeeland te verhuizen", schrijft voorzitter Eddy Bogaert van het comité.

Deelname

Hij zegt in de brief dat hij zich dat kan voorstellen en geen betoog wil houden over de kwaliteiten van Zeeland, maar nodigt ze uit om deel te nemen. "Deelname zorgt er in elk geval voor dat er meer middelen worden gegenereerd voor KWF. Daarnaast zullen u en uw medewerkers ervaren hoe de als stug bekend staande Zeeuwen daadwerkelijk zijn: vriendelijk en gastvrij."

Landschap

Daarnaast kunnen de mariniers kennismaken met de Zeeuwen en het Zeeuwse landschap met eigen ogen zien. "Waarin het ontzettend fijn wonen is", aldus Bogaert. De voorzitter hoopt dat de commandant en zijn mariniers zich massaal inschrijven voor het evenement.

Duizenden

Aan de benefiettocht doen elk jaar duizenden Zeeuwen mee. Vorig jaar werd er ruim 150.000 euro opgehaald.

De opbrengst van de Delta Ride for the Roses is dit jaar bestemd voor onderzoek naar hersenkanker.