Twee weken voordat de Tweede Kamer met mariniers praat over de verhuizing van de kazerne van Doorn naar Vlissingen heeft voorzitter Neldes Hovestad van VNO-NCW een brief namens vijftig Zeeuwse bedrijven, organisaties en instellingen aan de politici geschreven.

Hovestad wijst in de brief op de argumenten waarom er is gekozen voor Vlissingen. Zo stipt hij het verdwijnen van de Rijksdiensten in de afgelopen jaren aan en de voordelen van Vlissingen als locatie voor de nieuwe kazerne. Ook gaat hij in op de kwaliteit van leven in Zeeland.

Hovestad en de bedrijven zeggen verder dat er voldoende vacatures zijn en dat zij de partners van de mariniers willen helpen met het zoeken naar een baan, al voordat de verhuizing zijn beslag krijgt. In samenwerking met de overheid richten de bedrijven daarvoor een mobiliteitscentrum op.

"Wij willen partners actief bemiddelen naar bij hen passende vacatures bij Zeeuwse werkgevers of baanopleidingen creëren."

ADRZ

Tot de ondertekenaars van de brief behoren het ADRZ, DOW, Eastman, Delta, De Koeijer Schilders, Roompot Vakanties en ontwikkelaar Marsaki. Op 17 mei gaat een delegatie van de Tweede Kamer in gesprek met de mariniers.