De gemeente Veere heeft kunstgras neer laten leggen op delen van het speelterrein van de locatie van Kinderopvang Walcheren aan de Kerkstraat in het stadje Veere.

Uit onderzoek blijkt dat daar sprake is van een verhoogd loodgehalte in de bodem.

Het kunstgras moet voorkomen dat kinderen direct in aanraking komen met de grond. Ook bij het volkstuinencomplex is meer lood in de bodem gevonden dan is toegestaan. Alle gebruikers en de ouders van de kinderen zijn op hoogte gebracht.

Avond

De gemeente organiseert dinsdag om 19.30 uur een informatieavond in de het gebouw van Kinderovpang Walcheren aan de Kerkstraat 6. Er zijn mensen van de gemeente, van de GGD en KOW aanwezig om antwoord te geven op vragen.

Veere gaat sowieso in overleg met beide partijen over een definitieve oplossing.

Risico's

Het Zeeuws Platform Bodembeheer en de GGD Zeeland hebben een aantal risicolocaties vastgesteld voor het onderzoek naar lood in de bodem.

In zijn algemeenheid geldt dat hoe minder lood kinderen binnen krijgen hoe beter het is. "Lood kan een nadelig effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen", stelt GGD Zeeland. Ze adviseert om kinderen altijd hun handen te laten wassen als ze buiten hebben gespeeld.