Een 20-jarige Middelburger is zondagmorgen bij Ritthem aangehouden na een achtervolging waarbij snelheden van 180 kilometer per uur werden bereikt.

Rond 3.00 uur zagen surveillerende agenten bij de Mortiereboulevard in Middelburg een personenauto vreemde capriolen uithalen. Zo reed de auto meerdere rondjes over de rotonde. De agenten wilden de auto aan de kant zetten, maar toen de bestuurder dat in de gaten kreeg, gaf hij vol gas en ging ervandoor. 

Met snelheden tussen de 100 en 120 kilometer per uur reden de auto's over de Bosschaartsweg en Landbouwweg richting Ritthem.

Op de Ritthemsestraat werden snelheden van 180 kilometer per uur gehaald. Daar raakte de verdachte bestuurder een dienstvoertuig van de politie. Toch stopte de verdachte nog niet en ging er via de berm en het fietspad weer vandoor.

Toen hij zich klem reed op een bedrijfsterrein aan de Ritthemsestraat, ging de man er te voet vandoor en verdween in de bossen.

Hondengeleiders

Meerdere politie-eenheden kwamen te plaatse, waaronder twee hondengeleiders. Toen de verdachte dat in de gaten kreeg koos hij eieren voor zijn geld en kwam de bossen uit. Omdat hij weer over het hek klom raakte hij lichtgewond aan zijn handen.

De Middelburger is aangehouden voor het negeren van een stopteken en voor het veroorzaken van gevaar op de weg. Nadat hij behandeld was bij de huisartsenpost, is hij overgebracht naar een politiecellencomplex.

Bij onderzoek in zijn auto troffen de agenten een airsoftwapen met munitie aan. De man is zondag verder gehoord.