Consortium Mortiere werkt twee varianten uit om het fietspad bij de Count Basiestraat in de Middelburgse wijk Mortiere veiliger te maken.

Het fietspad bij de Count Basiestraat, dat langs de golfbaan en onderdoor de N57 richting Nieuw- en Sint Joosland loopt, roept klachten op van gebruikers, erkent het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg in antwoord op schriftelijke vragen van de SGP-gemeenteraadsfractie.

"In het overleg met wethouder Chris Dekker, het Consortium Mortiere en bewoners zijn twee mogelijke oplossingen voor de problemen besproken", schrijven b&w aan de SGP. 

Dat zijn de aanleg van het fietspad in zijn definitieve vorm, vanaf de oversteek van de golfbaan tot de Count Basiestraat en het opknappen of woonrijp maken van de Count Basiestraat.

Alternatieve route

"Hierbij wordt de definitieve situatie van de Count Basiestraat op voorhand aangelegd en vindt er geen menging meer plaats tussen woon- en bouwverkeer. Voor het bouwverkeer dient er een alternatieve route te worden gezocht."

Het Consortium Mortiere - hoofdontwikkelaar van de woonwijk Mortiere - werkt deze oplossingen uit en komt volgens het college van burgemeester en wethouders met een voorstel waarbij de scheiding van woon- en bouwverkeer en de verkeersveiligheid voorop staan.