Een vrouw is zaterdagavond in Vlissingen ernstig gewond geraakt door een beet van een door de politie als 'gevaarlijk' bestempelde hond.

De vrouw is naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance, meldt de politie zondag. De hond en zijn eigenaar vertrokken voordat de politie en ambulance ter plaatse kwamen.

De vrouw verklaarde dat de hond en haar baas op bezoek waren en dat het dier haar opeens in haar gezicht beet. De baas moest flink wat kracht zetten om het beest los te trekken van de vrouw.

De eigenaar van de hond werd nadien door de politie opgezocht in zijn woning in de Bloemenbuurt in Vlissingen. De hond werd aangetroffen, maar de man gaf niet thuis.

Opvangplek

De hond is door medewerkers van de dierenambulance naar een opvangplek gebracht. Later zal worden bepaald wat er verder met het dier moet gebeuren.

De eigenaar van de hond was al bekend bij de politie, het dier was aangemerkt als 'gevaarlijk'. De politie denkt dat de baas van de hond zijn dier niet onder controle had. De man wordt verdacht van het onthouden van de juiste zorg voor het dier en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel door schuld. Hij zal later worden verhoord door de politie.