Nieuwbouw van de gemeentewerkplaats in Yerseke en Krabbendijke kost de gemeente Reimerswaal 278.000 euro meer dan voorzien. “Dat komt door de hogere bouwprijzen”, verklaart wethouder Jaap Sinke.

Vorig jaar zomer besloot de gemeenteraad van Reimerswaal geld te reserveren voor de nieuwbouw van de twee werkplaatsen. De gemeente raamde destijds dat de kosten zo’n 520.000 euro zouden bedragen. Nu blijkt het project na de aanbesteding bijna drie ton duurder uit te vallen.

Na de economische crisis wordt het weer drukker in de bouw en dat stuwt de prijzen omhoog. “Aanbestedingen vallen daardoor nu duurder uit dan geraamd”, stelt wethouder Jaap Sinke.

De nieuwbouw van de beide werkplaatsen vooruitschuiven is volgens Sinke geen optie. “Het gaat hier om een forse overschrijding van het budget, maar we kunnen het niet maken om de nieuwbouw uit te stellen. De gebouwen zijn stokoud, dus nieuwbouw is nodig voor de veiligheid van de medewerkers.”  

Sober

Volgens de gemeente is nieuwbouw goedkoper dan renovatie van de steunpunten in Krabbendijke en Yerseke. En ze gaat al voor een sober ontwerp voor de nieuwbouw, dus hierin vallen geen concessies te doen om de kosten te drukken, aldus Reimerswaal.

De gemeenteraad besluit in haar vergadering van dinsdag 17 april of ze akkoord gaat met de extra kosten. Als ze dat doet, kan de bouw van de twee nieuwe steunpunten naar verwachting deze zomer beginnen.