De gemeente Borsele heeft bij een grote controle op vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand vijf percelen aangetroffen waar mensen illegaal verbleven. De bewoners krijgen zes maanden de tijd om te verhuizen.

Ook bleek een woning op het vakantiepark te worden gebruikt voor het aanbieden van seksuele diensten. De gemeente gaat daarop handhaven.

De controle is uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie, gemeenschappelijke regeling De Bevelanden en belastingorganisatie Sabewa Zeeland. Ze hebben zo’n 25 percelen gecontroleerd op zaken zoals illegale bebouwing, sociale fraude, openstaande schulden en strafbare feiten.

Ook zijn er meerdere waarschuwingsbrieven uitgedeeld over permanente illegale bewoning. Verder is er met iemand een betalingsregeling getroffen voor een openstaande boete van 1200 euro. In verband daarmee is een voertuig buiten gebruik gesteld.

Afspraken

Met drie mensen zijn afspraken gemaakt met de schuldhulpverlening. Ook worden ze geholpen bij hun zoektocht naar een andere woning.

Sabewa Zeeland heeft verder vier betalingsregelingen getroffen, één auto in beslag genomen en één bankbeslag opgelegd. Het ging om openstaande schulden van ongeveer 10.000 euro.