De marinekazerne in de Buitenhaven in Vlissingen sluit woensdag officieel de deuren.

De kazerne werd in 1969 geopend. Tot in de jaren 80 huisde de mijnendienst er en daarna was het een onderkomen voor marinepersoneel waarvan het schip dat werd gebouwd op de scheepswerf bijna klaar was.

De laatste jaren was de kazerne vooral in gebruik door het Korps Nationale Reserve. Tijdens de sluitingsceremonie woensdag wordt de vlag officieel gestreken.

De Nationale Reserve blijft het gebouw voorlopig nog gebruiken, totdat de bouw van de Michiel Adriaanszoon De Ruyterkazerne begint. De opening van de nieuwe kazerne van het Korps Mariniers gaat naar planning open in 2022.

Verhuizing

Het Korps Mariniers zal dan van de kazerne van Doorn verhuizen naar Vlissingen. Vorige week werd bekend dat diverse mariniers het korps hadden verlaten uit onvrede over deze verhuizing. Zij vrezen dat hun partners in Vlissingen geen werk kunnen vinden en dat ze een koophuis er nooit meer kunnen verkopen.

De provincie Zeeland liet weten niet blij te zijn met de leegloop van het Korps Mariniers. Zij willen de beeldvorming van Zeeland onder de mariniers bijstellen.