Tijdens de installatie van de nieuwe raadsleden van de gemeente Kapelle donderdag hoopt informateur Jon Herselman verslag te kunnen uitbrengen van de uitkomsten van zijn gesprekken om te komen tot een coalitie.

VVD’er Herselman is als lijsttrekker van de grootste partij in de gemeenteraad van Kapelle - de liberalen behouden hun vier zetels -  benoemd tot informateur voor de coalitieonderhandelingen.

Maandagavond gaat hij in gesprek met de andere partijen in de raad: Gemeentebelang (drie zetels), PvdA, CDA en SGP (allemaal twee zetels), en D66, die voor het eerst deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen in Kapelle en één zetel verwierf. Ook de ChristenUnie heeft één zetel.

In de gesprekken voor de vorming van een nieuwe coalitie en een nieuw college van burgemeester en wethouders passeren de verschillende mogelijke scenario’s hiervoor maandagavond de revue.

De partijen kunnen hun voorkeur voor een coalitie aangeven. Ook praten ze bijvoorbeeld over speerpunten in de verschillende partijprogramma’s, kandidaat-wethouders en de voorkeur voor wethoudersportefeuilles.

De vergadering donderdag (29 maart) waarin de informateur verslag wil uitbrengen, is openbaar toegankelijk. De bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle begint om 15.30 uur. Hierbij worden ook de nieuwe gemeenteraadsleden van Kapelle beëdigd.