De politie heeft drie verdachten aangehouden in op verdenking van een serie inbraken in huisjes op vakantieparken in Midden-Zeeland.

Sinds september 2017 hebben meerdere verdachten inbraken gepleegd bij enkele vakantieparken op Schouwen-Duiveland, meldt de politie.

Na onderzoek van de recherche zijn op 13 maart twee jonge mannen van 18 en 19 jaar uit Zierikzee aangehouden. Een week later werd nog een 18-jarige vrouw gearresteerd, zij wordt verdacht van medeplichtigheid.

Veel van de gestolen goederen uit de vakantieparken zijn teruggevonden en in beslag genomen. Er wordt nog onderzocht waar deze spullen oorspronkelijk thuishoren.

Hennepkwekerij

Bij een inval in de woning van de 18-jarige man, bleek de politie een hennepstekkerij aan te treffen. Ook de 19-jarige verdachte in deze zaak gaat niet voor het eerst de fout in. Hij lijkt eerder ook betrokken te zijn bij een eerder opgerolde hennepkwekerij in Serooskerke.

De mannen zijn voorgeleid voor de hulpofficier van justitie. De jongste verdachte was op het moment van aanhouding 17 jaar. Hij mocht daardoor het vervolg van zijn zaak thuis afwachten. Ook de 18-jarige vrouw mocht naar verhoor weer naar huis.

De mannen worden verdacht van diefstal en heling en overtreding van de Opiumwet.