Biggekerke viert donderdag 22 maart de start van de bouw van de multifunctionele accommodatie (mfa). Het gebouw moet eind dit jaar klaar zijn.

Bij de start van de bouw zijn donderdag verschillende toekomstige gebruikers van de mfa aanwezig. Zo verkleden kinderen van basisschool de Schute en de peutergroep zich als bouwvakker.

Het gebouw biedt naast het dorpshuis, basisschool de Schute en een peutergroep van de kinderopvang, ruimte aan verenigingen van Biggekerke voor sportieve en culturele activiteiten.

De mfa staat midden in de karakteristieke dorpskern. Het ontwerp is geïnspireerd op een Zeeuwse boerenschuur. Het gebouw krijgt een open uitstraling en veel lichtinval. De grote tribunetrap in het gebouw kan ook gebruikt worden voor voorstellingen.

Energiezuinig

De accommodatie wordt energiezuinig (nul op de meter) gerealiseerd, dankzij goede isolatie, verwarming met warmtepompen en de plaatsing van zonnepanelen.

"Mocht de school ooit sluiten door terugloop van het aantal leerlingen, dan kunnen de schoolruimten verbouwd worden tot levensloop bestendige woningen", laat woningcorporatie Zeeuwland weten.

De corporatie wordt eigenaar van de mfa en verhuurt het gebouw aan Primas scholengroep, Kinderopvang Walcheren en stichting Dorpscentrum.