Een groepje mannen heeft in de nacht van zaterdag op zondag flink overlast veroorzaakt in het centrum van Goes. Een groep stomdronken Polen was uit een kroeg gezet maar bleef ook buiten agressief.

Politiebikers grepen in toen een van de mannen een cafébezoeker op het terras een vuistslag gaf.

De man rende ervan door, keek tijdens zijn vlucht even achterom en botste tegen een boom. Agenten konden hem toen aanhouden, maar omdat het slachtoffer geen aangifte wilde doen, mocht hij gaan en kreeg hij alleen een bekeuring.

Intussen bleven de vrienden van de aangehouden Pool zo vervelend rondhangen, dat voorbijgangers met ze in gevecht wilden gaan. Agenten pakten de wapenstok en riepen een hondengeleider op waarna een tweede man vertrok. Een derde bleef de politie provoceren en is uiteindelijk opgepakt nadat een agent hem een klap op het bovenbeen had gegeven.

De man is overgebracht naar het bureau, waar hij een bekeuring kreeg voor het verstoren van de openbare orde. Zondagochtend is hij weer vrijgelaten.

Bedreiging

Bij een ander incident in Goes is een agent bedreigd met de dood en die heeft daarvan aangifte gedaan. Een 46-jarige man bleef zich op straat hinderlijk gedragen tegenover agenten, schold ze uit en beledigde ze, scheen met de zaklamp van zijn telefoon in hun ogen en zei dat hij ze filmde.

Na een korte achtervolging is hij staande gehouden waarna hij een agent met de dood bedreigde en intussen bleef tieren en schelden. Na een nacht in de cel mocht hij gaan, maar hij moet binnenkort wel voor de rechter verschijnen.