Het Scheldekwartier in Vlissingen heeft er weer een woningbouwproject bij. Woensdag zijn de handtekeningen gezet onder de realisatie van De Vesting. De 43 eengezinswoningen en drie appartementen zijn naar verwachting eind volgend jaar klaar.

De Vesting wordt ontwikkeld in het noorden van het Scheldekwartier, naast de nieuwe huizen in de Broederband, ook een deelproject van het Scheldekwartier.

Voor de ontwikkeling van De Vesting worden de Singel en Verkuijl Quakkelaarstraat naar de nieuwe Scheldewijk doorgetrokken.

De Vlissingse Ontwikkelings Groep (VOG) realiseert De Vesting. De VOG bouwde ook al de woningen langs de De Willem Ruysstraat in het Scheldekwartier. "De Vesting krijgt ongeveer dezelfde uitstraling", vertelt Richard Witlox van de VOG (foto, links). Het gaat om stadse woningen in een jaren '20-'30-stijl. "Dit sluit aan bij de bebouwing langs de Singel." 

Park

Bij De Vesting wordt ook een park aangelegd. Het ontwerp hiervoor is nog niet klaar. "De woningen langs het park zijn statiger, herenhuisachtig." 

De woningen en appartementen gaan naar verwachting nog voor de zomer in de verkoop. De prijzen vallen in het middeldure en hogere segment. Het streven is De Vesting gasloos aan te leggen. Er wordt onderzocht of dit mogelijk is. 

Het nieuwbouwproject dankt zijn naam aan de vestingwallen die vroeger op de nieuwbouwlocatie aanwezig waren. Als onderdeel van de vestingwerken stonden er hier wallen rondom de stad. 

Informatiebijeenkomst

De nieuwbouwlocatie wordt het komende halfjaar bouwrijp gemaakt, door bijvoorbeeld kabels en leidingen uit de grond te halen. Daarna wordt de Singel doorgetrokken en de Broederband gebouwd. Daarna kan De Vesting gerealiseerd worden. Als alle vergunning hiervoor verleend worden, kan de bouw begin volgend jaar beginnen.

De gemeente Vlissingen en VOG houden halverwege dit jaar een informatiebijeenkomst over De Vesting.

De handtekeningen zijn woensdag gezet door Richard Witlox en Roel Rommens van VOG (foto, midden) en wethouder John de Jonge van Vlissingen (foto, rechts).