Vervoersbedrijf Connexxion voert vanaf donderdag enkele nieuwe wijzigingen door in de dienstregeling in Zeeland.

Naast een aanpassing op Schouwen-Duiveland wijzigt Connexxion de buurtbus van lijn 581 bij bedrijventerrein Arnestein in Middelburg en het Sloegebied. 

Het vervoersbedrijf voert de aanpassingen uit naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling die op 10 december 2017 is ingegaan. "Dit gebeurt naar aanleiding van een aantal klantreacties en suggesties", laat Connexxion maandag weten. "We streven hiermee naar verbetering van en tevredenheid over de dienstregeling."

De meeste reacties gaan volgens de vervoersmaatschappij over aansluitingen en drukke bussen en in een aantal gevallen over structurele drukte.

Aantrekkelijker

"Met de wijzigingen komt er meer capaciteit beschikbaar. Daarnaast wilde de buurtbus 581 de dienstregeling graag aanpassen, zodat de ontsluiting van Arnestein en het Sloegebied wordt verbeterd."

Deze buurtbus rijdt voortaan door naar de Scheldepoort in het Sloegebied. "Ook komt er een extra rit in de ochtend vanaf het busstation Middelburg naar de Diodeweg op Arnestein. De laatste rit 's middags vertrekt 10 minuten eerder vanaf het station. Zo wordt de buurtbus aantrekkelijker."

Per 21 januari zijn er ook al enkele wijzigingen van kracht geworden.