De gemeente Middelburg moet met een financieel herstelplan komen. Als het aan de Provincie Zeeland ligt, moet dat voor 1 mei, omdat de provincie de begroting van de stad voor 2018 anders niet kan goedkeuren.

De gemeente Middelburg staat onder financieel toezicht van de Provincie Zeeland. De begroting van de Zeeuwse hoofdstad is al een paar jaar achter elkaar niet sluitend, meldt Omroep Zeeland.

Om die reden moet Middelburg een financieel herstelplan schrijven. Zonder dit herstelplan keurt de provincie de  begroting van de gemeente niet goed en moeten er maatregelen worden uitgesteld.

Eigenlijk had het plan al voor 1 januari klaar horen te zijn, maar de gemeente kreeg uitstel tot 1 maart. Nu is die termijn verlengd tot 1 mei.

Een extra belemmering zijn de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Hierdoor moet een nieuw Middelburgs college het financiële herstelplan maken. Gedeputeerde Jo-Annes de Bat (Financiën) zegt tegen de regionale omroep dat dit goed te doen is, omdat de gegevens bekend zijn en het oude college veel kan voorbereiden. Het nieuwe college zal deze gegevens moeten vertalen in een financieel herstelplan.