Paul van Niftrik van D66 in Middelburg vindt dat beter moet worden onderzocht hoe het staat met de armoede in zijn gemeente.

Hij schrijft dat in vragen aan het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van een column op de website van het magazine Linda.

Daarin beschrijft Matthijs Ingelse zijn ervaringen als leraar op De Vossenburch, de school in Middelburg die sinds maandag Het Element heet.

Water

Hij heeft het over armoede en de problemen die dat oplevert voor sommige kinderen. "Zo’n tachtig procent van de kinderen hier op school heeft te maken met armoede. Ik heb leerlingen horen zeggen: We wonen even bij opa en oma, want thuis is er geen water meer", schrijft Ingelse.

Afwijken

Van Niftrik zegt dat de cijfers in het artikel sterk afwijken van de officiële, die over Middelburg zijn te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl.

Hij wil weten hoe dat komt en vindt dat extra onderzoek nodig is. Als de cijfers van in het artikel kloppen, wil het gemeenteraadslid bovendien dat het college maatregelen neemt.