Een agent is in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt bij de aanhouding van een 21-jarige man uit Middelburg. De man, die verdacht wordt van het dealen van drugs, gaf hem een harde trap tegen het bovenlichaam. 

De aangevallen diender is inmiddels behandeld door een dokter en moet voorlopig rust houden. Hij heeft aangifte gedaan van mishandeling, meldt de politie maandag.

Het incident gebeurde bij het controleren van een verdachte personenauto in Middelburg. De bestuurder van de auto – een 21-jarige man uit Litouwen – vertoonde apart rijgedrag en dat gaf de twee surveillerende agenten aanleiding om het voertuig te controleren in de Piet Heinstraat in de wijk Het Zand. De 21-jarige man uit Middelburg was bijrijder. 

De dienders roken meteen een hennepgeur, maar een doorzoeking van de auto leverde niets op. De Middelburger had echter spullen bij zich "waardoor de agenten vermoedden dat er mogelijk een drugsdeal gaande was". Het ging hierbij om meerdere telefoons en een zogeheten 'grinder' om softdrugs mee te vermalen bij zich. 

Aanhouding

Toen de agenten aankondigden dat de mannen mee moesten naar het bureau, besloot de Middelburger het op een rennen te zetten. Hij werd al snel ingehaald door de dienstdoende politiemannen, maar wist bij zijn arrestatie een agent te verwonden met een harde trap. 

De 21-jarige man uit Middelburg zit vast en wordt maandag gehoord. Bij de man uit Litouwen werden geen drugs aangetroffen, waardoor hij weer op vrije voeten is.