De bibliotheek opent op donderdag 22 maart een leespunt in brede school De Kolk in Hansweert. Het nieuwe leespunt vervangt de 'Bieb in de buurt' in woonzorgcentrum Maria-Oord in Hansweert.

Het nieuwe leespunt vervangt de 'Bieb in de buurt' in woonzorgcentrum Maria-Oord in Hansweert. Omdat deze locatie de betrokken partijen uiteindelijk niet beviel, zocht Bibliotheek Oosterschelde een andere stek.

Voor sommige bewoners van Maria-Oord was de Bieb in de buurt te onrustig, vertelt de Reimerswaalse wethouder Izak Vogelaar, en de ontmoetingsfunctie die de bibliotheek met de voorziening voor ogen heeft, kwam ook niet uit de verf.

"De Bieb in de buurt Hansweert is ten opzichte van de andere kernen minder gebruikt", aldus wethouder Vogelaar.

Faciliteiten

De brede school vinden de gemeente, bibliotheek en plaatselijke scholen volgens de wethouder allemaal een goede plek. In dit pand was voor alle veranderingen in de bibliotheekwereld ook de bibliotheek te vinden. "De ruimte staat nog leeg en de verhuurmogelijkheden blijken gering."

Nu komt er een leespunt, een kleinere voorziening dan een volledige bibliotheek. In de pakweg vijftig vierkante meter grote ruimte biedt het leespunt een kleine collectie boeken. Bibliotheekleden kunnen materialen lenen en inleveren via een zelfbedieningsbalie. Ook kunnen ze materialen uit andere bibliotheken inleveren en ophalen.

Het leespunt is beperkt bemand en ook open in de schoolvakanties. Vogelaar opent het nieuwe leespunt op donderdag 22 maart om 15.00 uur.