De politie is op zoek naar getuigen die woensdag de mishandeling van een 80-jarige man in de Johan van Reigersbergstraat in Middelburg hebben gezien.

Het slachtoffer reed woensdag tussen 14.00 en 14.30 uur op zijn fiets vanaf het Meiveld richting de Johan van Reigersbergstraat. Zijn vrouw reed achter hem aan.

Toen zij de laad- en losplaats achter de winkels passeerden, stapte een man het trottoir af. Hij gaf de fietser met zijn schouder een duw tegen zijn borst. De man viel, met als gevolg een ontvelde knie, een blauw oog, een dikke rechterhand en een kapotte bril en fiets.

Het slachtoffer moest overeind geholpen worden door een man en vrouw. Hij vroeg zijn belager waarom hij hem duwde en naar zijn naam, maar de dader liep weg richting het Meiveld.

Signalement

Het gaat om een forse, blanke man van ongeveer 1.90 lang. Zijn leeftijd wordt geschat op ongeveer vijftig jaar. Hij droeg een rood winterjack en rode, gebreide muts. De man droeg geen bril en had geen gezichtsbeharing. Hij sprak accentloos Nederlands.

De politie vraagt mensen met meer informatie zich te melden. Met name een jonge vrouw met een kinderwagen, die het slachtoffer hielp opstaan, wordt verzocht contact op te nemen.