Tegen een 24-jarige man uit Goes is donderdag dertig maanden cel geëist. De man zou meerdere meisjes hebben uitgebuit en gedwongen tot seks.

Minstens een van zijn slachtoffers was op dat moment minderjarig, meldt Omroep Zeeland donderdag.

De man dwong de meisjes tot seks tegen betaling. Als ze dat weigerden, werden ze mishandeld. Ook wordt hem ten laste gelegd dat hij één van de meisjes onttrokken heeft aan het ouderlijk gezag. Voor het OM betekent dat dat hij haar ontvoerd heeft.

De tweede verdachte, een 23-jarige Goesenaar, wordt mishandeling ten laste gelegd. In eerste instantie werd hij ook verdacht van mensenhandel, maar daar ziet het Openbaar Ministerie bij nader inzien te weinig bewijs voor. Omdat de verdachte al vaker is veroordeeld, eist het OM een ISD-maatregel. Daarmee kunnen meerderjarige stelselmatige daders in een inrichting worden geplaatst.

Tegen de derde verdachte, die nu twintig jaar is, werd donderdag geen straf geëist. Hij was ten tijde van de misdrijven die hem ten laste worden gelegd minderjarig. Zijn zaak wordt daarom behandeld door de kinderrechter, zegt Omroep Zeeland.