In de gemeente Kapelle kunnen kiezers op woensdag 21 maart naast op de VVD, het CDA, Gemeentebelang, de SGP, PvdA en ChristenUnie ook op D66 stemmen. 

De democraten zijn nieuwkomer op de lijst voor de voorlopige kandidaatstelling voor de gemeenteraadsverkiezingen. 

Het centraal stembureau beslist vrijdag (9 februari) in een openbare zitting over de geldigheid van de lijsten met de namen van de verkiesbare personen en partijen.

"Er staan in Kapelle 96 kandidaten op de voorlopige lijsten", laat de gemeente dinsdag weten. "Dat zijn er zestien meer dan in 2014, toen er tachtig kandidaten waren."

Vrouwen

Dit keer doen 74 mannen en 22 vrouwen een gooi naar een zetel in de gemeenteraad. "De oudste kandidaat is op 21 maart 84 jaar en de jongste zestien. Van de huidige vijftien raadsleden staan er veertien weer op de kandidatenlijsten."

De drie huidige wethouders in Kapelle zijn ook de lijsttrekkers voor de nieuwe verkiezingen. Het gaat om Jon Herselman namens de VVD, Marco Kleppe namens de SGP en Evert Damen namens het CDA.

Kiezen

Burgemeester Huub Hieltjes van Kapelle is blij dat zoveel mensen zich kandidaat hebben gesteld voor de gemeenteraad. "De stemgerechtigde inwoners van de gemeente hebben daarmee echt wat te kiezen", vindt de burgemeester.

Op 21 maart wordt ook een raadgevend referendum gehouden over de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv).