Het aantal kinderen dat in 2017 in Reimerswaal is geboren, ligt fors boven het landelijk gemiddelde. In Reimerswaal werden 14,3 baby's per duizend inwoners geboren, terwijl het landelijk om ongeveer tien baby's per duizend inwoners gaat.

In Reimerswaal zijn vorig jaar 321 kinderen geboren. Dat blijkt dinsdag uit door Localfocus uiteengezette cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Verder is in Zeeland alleen op Tholen het aantal geboren baby's hoger dan het landelijk gemiddelde. Op Tholen zijn in 2017 11,1 kinderen per duizend inwoners ter wereld gekomen. In totaal zijn vorig jaar 169.000 Nederlandse baby's geboren.

De leeftijd die vrouwen hebben bij het krijgen van hun eerste kind ligt steeds hoger. In 2017 waren vrouwen gemiddeld 29,8 jaar op het moment dat ze hun eerste kind kregen. Vanaf de jaren zeventig stijgt de gemiddelde leeftijd waarop vrouwen aan kinderen beginnen vrijwel onophoudelijk.

Relatief werden ook dit jaar de meeste kinderen geboren in Urk (Flevoland). Het gaat hier om zo'n twintig baby's per duizend inwoners.