Dimitri Kaijser uit Vlissingen moet dit jaar opnieuw aan de bak op het ABN Amro Toernooi in Rotterdam.

Vorig jaar werkte hij daar voor het eerst als bespanner. Dit keer mag hij als lid van het Technifibre-team zelfs tot de laatste dag blijven. "Een grote verrassing", zegt hij. "Ik had niet verwacht dat ik na mijn eerste toernooi vorig jaar direct tot de finale zou mogen blijven. Ik ben er erg trots op."

Kaijser is één van de vier Pro Tour Stringers in Rotterdam.

Stan Wawrinka

Samen bespannen ze de rackets van alle deelnemers, waaronder wereldtoppers zoals Stan Wawrinka, Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, Jo-Wilfried Tsonga en Nick Kyrgios.

De 47-jarige Vlissinger bespant al vele jaren, maar besloot een paar jaar geleden cursussen te gaan volgen van de European Racquet Stringers Association (ERSA) waarvoor hij naar Rotterdam, Spanje, Duitsland en Engeland ging.

Soorten 

Daar kreeg hij les van toonaangevende stringers, die hem vertelden over de ruim 500 verschillende soorten snaren, de manieren waarop je een racket kunt bespannen, alle materialen en de voorkeuren van tennisprofs.

Racketcentrum

Kaijser is in het dagelijks leven eigenaar van het Racketcentrum in Vlissingen en zijn bedrijf Rackets2support. "Hier doe je het allemaal voor", zei hij vorig jaar. "Ik heb me de afgelopen jaren voor 200 procent op het vak gestort. Als je het doet, moet je het goed doen."