In Goes en Krabbendijke zijn dit jaar twee nieuwe scholen die zichzelf 'excellent' mogen noemen. Het aantal uitblinkers komt daarmee op vijf.

Het gaat om de vmbo-afdeling van het Goese Lyceum en de vmbo-afdeling van het Calvijn College in Krabbendijke,  maakt de Onderwijsinspectie maandag bekend. De scholen mogen de titel twee jaar dragen. 

In 2016 kregen het Calvijn College havo in Goes, het Calvijn College pro in Krabbendijke en basisschool De Moolhoek in Kapelle het predicaat. 

Om het predicaat 'excellent' te krijgen, moet een school meer bieden dan alleen goed onderwijs. Sommige van de onderscheiden scholen blinken uit in bijvoorbeeld samenwerking met de buurt, andere scholen weten het onderwijs perfect aan te passen op de leerlingen of hebben bijzonder inspirerende leerkrachten.

Nederland

Landelijk gaat het om 49 scholen die vanaf nu de eretitel 'excellent' mogen voeren. Het totaal aantal scholen met die titel komt daarmee op 248.

De grootste groei zit in het voortgezet onderwijs, dat nu 141 excellente scholen telt. Het aantal excellente basisscholen is 83 en het speciaal onderwijs heeft er 24.