De lokale PVV-fractie heeft de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart bekend gemaakt. Eerder werd al bekend dat Vincent Bosch uit Poortvliet de lijst gaat trekken.

Ad van der Ven uit Stavenisse staat op nummer 2 in de lijst en Gusta Kerremans (eveneens uit Stavenisse) staat op nummer 3.

De lijst bestaat uit zes personen en wordt aangevuld door Gerrit Bril (Sint-Annaland), Jack Vaders (Oud-Vossemeer) en Johan Kerkhof (Stavenisse). Henk de Ruiter heeft zich teruggetrokken als kandidaat raadslid voor de PVV Tholen. "We zijn niet met ruzie uit elkaar, maar ik heb zelf besloten om ermee te stoppen."

PVV Tholen heeft ook meteen haar verkiezingsprogramma bekend gemaakt. Zo wil de PVV meer wijkagenten realiseren op Tholen. "Voor iedere vijfduizend inwoners moet er een wijkagent zijn. Tholen heeft nu twee wijkagenten, dat betekent dat er drie te weinig zijn." Ook wil de PVV het politiebureau terug op Tholen. 

Geen moskee

De PVV is tegen de 'islamisering van Nederland'. In het verkiezingsprogramma staat dan ook dat de partij Tholen vrij wil houden van een moskee. Daarnaast wil de PVV dat er geen halal eten wordt geserveerd bij scholen en gemeentelijke instellingen die subsidie ontvangen.

De PVV wil er om de leefbaarheid hoog te houden voor zorgen dat er in iedere kern een basisschool blijft. Ook wil de partij een huisartsenpost op Tholen. De dichtstbijzijnde huisartsenpost zit nu in Bergen op Zoom.