De 47-jarige man uit Roosendaal die verdacht wordt van het veroorzaken van het ongeluk aan de Langevieleweg in Middelburg, mag zijn proces in vrijheid afwachten. De verdachte zit sinds het ongeval vast nadat hij in oktober vorig jaar een vader en zijn 6-jarige zoon had aangereden.

Dat melden meerdere lokale media maandag.

Tijdens een pro-formazitting werd door de verdediging gevraagd om het voorarrest van de man op te heffen. De enige reden voor het voorarrest was de kans op herhaling.

Een psycholoog acht die kans gering, waardoor de rechtbank geen reden zag om de man nog langer vast te houden.  

Hoofdletsel

In oktober 2016 werd een vader en zijn 6-jarige zoon door de Roosendaler geschept. De twee slachtoffers, die op de fiets onderweg waren, raakten zwaargewond. De vader heeft zwaar hoofdletsel opgelopen en wordt in slaap gehouden. De jongen wordt af en toe wakker, maar heeft net als zijn vader hersenletsel.

Voetbalvereniging Zeelandia Middelburg heeft naar aanleiding van dit ongeluk geld ingezameld voor de twee slachtoffers. De vader is trainer van JO7-2 en zijn zoon speelt in dat elftal. Inmiddels is er al meer dan 85.000 euro ingezameld dat bedoeld is voor aanpassingen in het huis en vervoersmiddelen.

Aanklacht

De 47-jarige Roosendaler wordt verdacht van rijden onder invloed en roekeloos rijden. Het is nog onduidelijk wanneer de volgende zitting staat gepland.