In de nacht van zaterdag op zondag zijn in Westkapelle drie auto’s afgebrand. De politie is direct een onderzoek gestart naar de brandstichtingen in de Nieuwe Dijkstraat, de Kerkeweg en de Molenwal.

De eerste melding kwam rond 0.30 binnen in de Nieuwe Dijkstraat, meldt de politie zondag. Het vuur kon vanwege de omvang niet meer geblust worden met een brandblusser. De omringende auto’s zijn in verband met de veiligheid verplaatst.

Terwijl de agenten in gesprek waren met de eigenaar van de afgebrande auto kwam een melding binnen van een brandende auto op een parkeerhaven aan de Kerkeweg.

Tijdens het afhandelen van deze zaak kwam de derde melding binnen, vanaf de Molenwal. De beginnende brand was lastig te blussen door de harde wind, maar werd mede door de tuinslag en het water van een buurtbewoner gedoofd.

De afgebrande auto’s zijn voor onderzoek in beslag genomen en afgevoerd. Agenten hebben verklaringen opgenomen van gedupeerden en mensen die iets gezien hebben. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.