Perspectief op Vlissingen (POV) vraagt zich hardop af of er iets is veranderd aan de situatie in het ABC-complex op het Scheldelplein in Vlissingen. De partij denkt dat er weinig is gedaan met klachten uit 2016. Toen vroeg een aantal oudere bewoners om weer alleen senioren toe te laten in het complex.

"Het lijkt alsof dit gebouw het afvoerputje van de corporatie is geworden", zei de voorzitter van de heropgerichte bewonerscommissie destijds over Woongoed, die de appartementen ook was gaan verhuren aan jonge mensen.

Gemeenteraadslid Pim Kraan kreeg van de ouderen te horen dat onder die jongeren nogal wat probleemgevallen zaten. Er had onder meer een gevecht op de binnenplaats plaatsgevonden en de politie kwam regelmatig langs bij bepaalde appartementen.

"Bewoners waren gewend om hun deuren open te laten staan, maar dat durven ze niet meer. Het geeft ongelooflijk veel onrust", aldus Kraan twee jaar geleden.

Aan de pols

Ruud Kleefman van de POV wil nu weten of het college van burgemeester en wethouders na de vragen uit 2016 nog heeft gesproken met de bezorgde bewoners. "En hoe heeft u verder de vinger aan de pols gehouden?"

Hij wil dat er sowieso een gesprek komt en dat het college bewoners 'krachtig bijstaat, zodat deze zich gesterkt voelen in hun streven hun woonomgeving leefbaar te houden'.

Ervaringen

Kleefman zou het liefste zien dat woningcorporatie l'escaut het beheer van het complex overneemt van Woongoed en wil dat het college zich daar sterk voor maakt. "De ervaringen met l’escaut zijn in Vlissingen veel beter", schrijft hij.