Vanwege de aangekondigde staking van chauffeurs is de dienstregeling van Connexxion in Zeeland gehinderd. De vervoerder meldt reizigers rekening te houden met de 'ernstige ontregeling'. 

Een woordvoerder van Connexxion laat woensdag aan Omroep Zeeland weten dat de bussen in het geval van ernstige ontregeling helemaal niet rijden. Een buschauffeur vertelt aan de omroep dat de overige bussen niet mogen rijden van het vervoersbedrijf, vanwege veiligheidsredenen voor de chauffeurs.

Vakbond FNV liet donderdagochtend weten dat het streekvervoer in het hele land plat ligt. De staking begon om 4.00 uur en duurt tot 23.00 uur.

De werknemers in het streekvervoer willen afspraken over een vermindering van de werkdruk. Ook willen ze een loonsverhoging van 3,5 procent over twaalf maanden, waar de werkgevers niet meer dan 2 procent bieden. 

Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken
70
Dit is waarom chauffeurs van streekbussen in het hele land staken

Plaspauzes

Chauffeurs zouden volgens de vakbond steeds vaker te maken hebben met roosters waarin vier uur achter elkaar gereden moet worden, geen plaspauzes krijgen en eventueel verloren tijd moeten inhalen in hun lunchpauze.

Een buschauffeur van het vervoersbedrijf zegt dat de overige bussen niet mogen rijden van Connexxion, omdat de veiligheid van de chauffeurs in het geding zou kunnen komen.

Vrijdagochtend rijdt alles weer volgens de normale dienstregeling.