De politie heeft op 30 december op verschillende plaatsen in Zeeland bekeuringen uitgedeeld voor het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Op 28 en 29 december werden verschillende vroegafstekers ook al op de bon geslingerd, maar zaterdag kwamen daar nog eens 21 bekeuringen bij. 

"Bij controles in Oost-Souburg, Middelburg, Vlissingen, Arnemuiden, Meliskerke en Koudekerke werden in het totaal 21 personen bekeurd", aldus de politie.

In de meeste gevallen ging het daarbij om het vroegtijdig afsteken van vuurwerk, maar in twee gevallen betrof het illegaal vuurwerk (cobra's). Ook werd er ergens bewust een brandje gesticht met vuurwerk. "Dertien maal hadden de verdachten een dusdanig jonge leeftijd dat zij doorverwezen werden voor een HALT afhandeling", laat de politie weten. De anderen kregen een boete opgelegd.

Om overlast en gevaarlijke situatie tegen te gaan hield de politie verschillende dagen toezicht op het vroegtijdig afstelen van vuurwerk. Ook was er extra aandacht voor, veelal zeer gevaarlijk, illegaal vuurwerk.