De gemeente Vlissingen neemt extra veiligheidsmaatregelen voor de komende jaarwisseling. Vorig jaar vonden in de Bloemenbuurt diverse incidenten plaats, waaronder verschillende vernielingen, het in brand steken van een auto en het belagen van hulpverleners.

Een woordvoerder van de gemeente Vlissingen vertelt aan NU.nl dat er door de hele stad heen extra veiligheidsmaatregelen worden genomen, maar een paar worden specifiek alleen in de Bloemenbuurt toegepast. Zo zijn er nieuwe camera's geplaatst in de buurt en zijn bepaalde brandgangen afgesloten met hekken.

Naast het al bestaande vuurwerkverbod bij winkelcentra, heeft de gemeente ook een vuurwerkverbod ingesteld voor een aantal scholen. Tijdens de avond wordt daarnaast een buurtpreventieteam ingezet en is er meer politie op straat te vinden. Ook worden er standaard maatregelen genomen zoals het afsluiten van prullenbakken en het leeghalen van ondergrondse containers.

Volgens de woordvoerder is er van tevoren ook overleg geweest waarin bewoners konden meepraten. De gemeente verwacht dat de jaarwisseling dit jaar rustiger gaat verlopen dat vorig jaar. Toen werden zij verrast door de verschillende incidenten.