In de top 75 van oliebollen die als beste uit de jaarlijkse test van het AD gekomen zijn, worden drie bollen uit Zeeland genoemd. Het gaat om Bliek Meesterbakkers in Middelburg, Gijs en Mien in Goes en Welkoop in Tholen.

De laatstgenoemde, te vinden aan Welgelegen, heeft met plek 28 de beste Zeeuwse oliebollen van 2017 gebakken. "Sommige mensen hebben het gewoon in de vingers. Mooie korst, goed gevuld en prima smaak", aldus het AD

De oliebollenkraam Bliek Meesterbakkers en Gijs en Mien volgen op plek 36 en 39. Zij kregen beiden als verbeterpunt mee dat de korst knapperiger moet. 

Bakkerij Klootwijk uit Capelle aan den IJssel is de winnaar van de AD oliebollentest. De oliebol van deze bakkerij, met 26 filialen, kreeg het cijfer 10 van de jury, met louter complimenten voor de smaak, de vulling en de krokante korst.

Aanpassing

Afgelopen vrijdag maakte hoofdredacteur Hans Nijenhuis bekend dat de krant komend jaar alle testen onder de loep neemt. "Komende donderdag beperken we ons tot de 75 beste adressen. Het wordt er misschien ietsje saaier van, maar leedvermaak is geen vermaak." 

De volledige uitslag van de oliebollentest staat donderdag in het AD.