De Piek aan de Hellebardierstraat in Vlissingen kan verder als zelfstandige stichting. Daarvan is Auke Klaver, die onderzoek heeft gedaan naar de toekomst van het poppodium, overtuigd. 

Door de bezuinigingen op cultuur van Artikel 12-gemeente Vlissingen dreigt het podium de deuren te moeten sluiten. De Cultuurwerf wil het wel behouden, maar heeft er straks geen geld voor.

Daarom heeft ze de hulp van Klaver ingeroepen. "Er zijn uitdagingen te gaan, maar het plan belooft een haalbaarheid", zegt hij.

Er is een businessplan met een begroting ingediend bij de gemeente Vlissingen. Daarin is geen rekening gehouden met een subsidie voor het podium, maar wel met een bijdrage in het achterstallig onderhoud.

Stromingen

De nieuwe stichting zou de panden aan de Hellebardierstraat kopen van de gemeente. Als het eenmaal loopt, dan zou De Piek moeten samenwerken met Vlissingse stichtingen, instanties en partijen. De Piek zou een podium moeten worden met een multi-muzikale programmering met aandacht voor andere muziekstromingen dan pop en educatieve activiteiten.