Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) blijft vaste bezoektijden hanteren voor haar klinische afdelingen in Goes. ‘s Ochtends is bezoek welkom tussen 11.00 uur en 13.00 uur en ‘s avonds van 17.00 uur tot 20.00 uur. 

Het gaat om de afdelingen cardiologie, chirurgie, orthopedie, longgeneeskunde, interne geneeskunde en oncologie, maakt het bestuur bekend. Hier zijn de bezoektijden vorig jaar aangepast in verband met het bestrijden van de VRE-bacterie.

De patiënten, verpleegkundigen en artsen hebben die kortere bezoektijden volgens het ziekenhuis als "zeer waardevol" ervaren. Er is volgens het ziekenhuis meer rust op de afdelingen. Ook het maximum van twee bezoekers per patiënt blijft daarom gehandhaafd.

De bezoektijden voor de afdelingen intensive care en hartbewaking worden bij wijze van proef verruimd. Waar mensen voorheen drie keer een halfuur op bezoek konden komen, is dat voorlopig drie keer een uur.

De bezoekuren beginnen om 11.00 uur, 14.00 uur en 19.00 uur. Na afloop van de proef kijkt het ADRZ of de nieuwe bezoekuren blijven bestaan.