De eerste spitstrein tussen Zeeland en de Randstad rijdt maandag om 6.41 uur vanuit Vlissingen. Met het eerste ritje rijden gedeputeerde Harry van der Maas, NS-regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau en de wethouders Josephine Elliott (Vlissingen), Chris Simons (Middelburg) en Loes Meeuwisse (Goes) mee.

Met de spitstrein gaat een langgekoesterde wens van de Zeeuwen in vervulling. Sinds een paar jaar stopt elke trein op alle stations in Zeeland. De spitstrein stopt alleen op Vlissingen, Middelburg, Goes en Bergen op Zoom.

Met deze variant is de reistijd tussen Vlissingen en Rotterdam achttien minuten korter dan normaal. Voor Zeeuwen die in de Randstad werken scheelt het (ruim) een halfuur per dag.

De spitstrein rijdt vanaf maandag op werkdagen twee keer ‘s ochtends vanuit Vlissingen in de richting van Roosendaal en 's middags twee keer vanuit Amsterdam naar Vlissingen.

Bussen

Connexxion heeft haar busdiensten op de nieuwe treinen aangepast. De bussen sluiten aan op de spitstreinen. Voor de meeste lijnen zijn de vertrektijden, beginpunten of routes iets gewijzigd.

Een nieuwe lijn is 223, die van maandag tot en met vrijdag twee keer van Terneuzen naar Heinkenszand, ‘s-Heer Arendskerke, ‘s-Heer Hendrikskinderen en Goes rijdt.

Mogelijkheden

Ook nieuw is lijn 258, die van maandag tot en met vrijdag aansluit op de arriverende treinen en passagiers door Middelburg naar Koudekerke en Vlissingen brengt. Veel van de scholierenlijnen vertrekken vroeger en krijgen meer vertrekmogelijkheden.